תוכן עניינים
בינה מלאכותית (AI) היא נושא חם בעולם הטכנולוגיה כבר כמה שנים, כשההתקדמות מתבצעת בקצב חסר תקדים ובאה לידי ביטוי בכך שכלי צ'אט בוט חכמים, מבוססי בינה מלאכותית, מפותחים בהמוניהם מאז נובמבר אשתקד (2022), עת פרצה לחיינו תוכנת ה-Chat GPT 3 המהפכנית. אחד מהכלים החדשים בתחום הטכנולוגי הכה חשוב הזה, הוא ה- Claude ai שפותח ע"י חברת אנתרופיק אשר הוקמה בידי מספר פורשים מחברת Open AI שהביאה לעולם את ה-Chat GPT (בתחילת דרכה, אילון מאסק היה בין מייסדיה). בדומה ל-Chat GPT, גם במקרה של חברת אנתרופיק, יש מאמץ להרוויח כסף ממשתמשי הכלי והיא מציעה לנו ליהנות ממינוי בתשלום, שנקרא: "Claude Pro" ועלותו הינה 20 דולר בחודש. המינוי הזה מאפשר למשתמשים לנהל התכתבויות ארוכות יותר עם הצ'אטבוט ומעניק לנו את גישה מועדפת בזמני עומס על השרת וגישה ראשונית-מועדפת, לפיצ'רים חדשים שהכלי מציע.
במאמר זה נבחן את ה- Claude ai, שהושק בעולם כבר במרץ 2023, אך החל משבוע זה, זמין גם לדוברי העברית בינינו (מבין וכותב טקסטים בעברית) ונתייחס לתכונותיו, יישומיו ועוד.
מה זה Claude ai?
Claude ai היא מערכת בינה מלאכותית מתקדמת המשתמשת באלגוריתמים של למידת מכונה כדי להבין ולפרש את השפה האנושית. היא נקראת כך על שמו של קלוד שאנון, "אבי התקשורת הדיגיטלית המודרנית ותיאוריית המידע". בדומה לכלי ה- AI Chat bot האחרים, גם הקלוד AI, תוכנן כך שיחקה שיחה ואינטראקציה אנושית באופן קרוב ככל האפשר. התוכנה משתמשת בעיבוד שפה טבעית (NLP) כדי להבין את ההקשר, הסנטימנט והכוונה (intent), מה שהופך אותה לאחת ממערכות הבינה המלאכותית המתוחכמות ביותר הקיימות כיום.
הגרסה הנוכחית של תוכנה זו, נקראת "Claude 2" והיא ידועה ביכולתו לקלוט ולהבין כמויות גדולות מאוד של טקסט (עד 75,000 מילים בבת אחת). למשל, היא מסוגלת לסכם ספרים שלמים תוך שניות ספורות!
החיסרון של כלי זה ביחס למתחריו הגדולים: Bard ו-Chat GPT 4, זה שהוא לא מחובר אונליין למאגרי המידע באינטרנט ולכן אינו מסוגל לענות לנו על שאלות הנוגעות לנושאים אקטואליים.
*ב-2 הגרסאות הקודמות של Chat GPT, גם כן לא היה חיבור אונליין לרשת.
- קל ומהיר מאוד לפתוח חשבון בקלוד AI, באמצעות חיבור לחשבון הג'ימייל שלכם.
- הכלי מבין הוראות ובקשות בעברית בצורה ראויה.
- הכלי איפשר לנו לטעון מסמך Word ו-PDF עם טקסט בעברית ומצליח לעבד אותו, לנתח ולתת השגות וטיפים לגביו בצורה לא רעה בכלל (וזריזה), אשר מזכירה את יכולותיו של הגוגל בארד (ה-GPT בעברית, מרגיש לנו מוגבל יותר בביצועיו), אם כי לעיתים ההנחיות הללו יכולות להיות מעט כלליות מדי ופחות מדי פרטניות עבור הטקסט שטענתם בכלי.
- הכלי אינו יכול לסרוק קישור – URL: לכן אינו מסוגל לתת שירות של ניתוח תוכן במאמר אונליין.
תכונותיו של הקלוד AI
Claude ai מתגאה במגוון תכונות מרשימות אשר מבדילות אותו ממערכות AI אחרות. אלו בין היתר כוללות:
- לטענת מפתחיו מחברת אנתרופיק, הם הטמיעו בו שורה של כללים, מעין "חוקה" שהכלי אמור לציית להם ועושים אותו לפחות פוגעני בתשובותיו, ביחס לצ'אט בוטים האחרים שמובילים את התחום.
- עיבוד שפה טבעית: התוכנה יכולה להבין ולפרש את השפה האנושית, מה שמאפשר לה להגיב בצורה די טבעית לשיחות עומק עם משתמשים.
- למידת מכונה: ה-Claude AI לומד עוד ועוד מכל אינטראקציה עם גולש ומשפרת את תגובותיה והבנתה לאורך זמן.
- הבנת הקשרים (סמנטיקה): בניגוד למספר מערכות AI אחרות ופשוטות יותר, ה- Claude ai יכול להבין את ההקשר של השיחה, מה שמאפשר לו לספק תגובות מדויקות ורלוונטיות יותר.
היישומים של Claude AI
היישומים הפוטנציאליים של claude ai הם עצומים ומגוונים. הנה כמה דוגמאות:
- שירות לקוחות: ניתן להשתמש בכלי לטיפול בפניות לקוחות, למתן מענה מהיר ומדויק ולפנות את הצוות האנושי למשימות מורכבות יותר.
- השכלה: הכלי יכול לשמש כמעין מורה וירטואלי, המספקת חוויות למידה מותאמות אישית לתלמידים, בשלל נושאים.
- כתיבת שורות קוד: למתכנתים שבינכם, מציע הכלי בדומה למתחרים שלו לתחום ה-AI, אפשרות כתיבת קוד נוחה ויעילה עבור מגוון פונקציות שיכולים לשמש אתכם עבור פיתוח אתרים ותוכנות.
- ניתוח טקסט: ניתן להשתמש בכלי כדי לנתח טקסט בעברית. לדוגמה, ניתן להשתמש ב-Claude AI כדי לזהות את הנושאים העיקריים בטקסט, או כדי לזהות את הרגשות שבאים לידי ביטוי בטקסט. בנוסף, למקדמי האתרים בגוגל שבינינו, ניתן להיעזר בתוכנה כדי לבחון טיוטת טקסט שכתבנו, מההיבט של איכות ה-SEO שבו (מקוריות התוכן ואיכותו, חלוקה נכונה לפסקאות עם כותרות H המשקפות את הנושאים המרכזים בטקסט, שימוש נכון בביטויי מפתח במגוון הטיות, שימוש בקישורים פנימיים רלוונטיים, המלצות על שימוש במדיה ועוד).
- זיהוי פנים: ניתן להשתמש בכלי כדי לזהות פנים בתמונות וקטעי וידאו. לדוגמה, התוכנה יכולה לזהות את האנשים המופיעים בתמונות משפחתיות, או כדי לזהות את האנשים המופיעים בקטעי וידאו.
העתיד של Claude AI
למרבה הצער, קלוד AI אינו חף מליקויים ו"מחלות ילדות" המאפיינות גם תוכנות בינה מלאכותית אחרות שהחלו להציע שימוש בשפה העברית בתוכן. כל התוכנות שציינו במאמר, הם כלים טכנולוגיים מדהימים, אשר יכולים לשרת את האנושות למגוון ענק של יישומים ביום יום, אך גם יכולים לספק למשתמשים תשובות דלות/חלקיות ואף שגויות לגמרי ועל כן, אין "לסמוך בעיניים עצומות" על ה-Claude AI ועל כלי AI אחרים, בבואכם לקבל תשובות לשאלות, מאמרים, קודים ועוד פונקציות נוספות שהם מציעים.
נקודת המבט האופטימיסטית לעניין, אומרת כי העתיד צופן לנו שימוש יעיל ומלוטש יותר ויותר בכלי זה ובכלים נוספים אחרים מעולם ה-AI. ככל שטכנולוגיית הבינה המלאכותית עם יכולתו של "קלוד" להבין ולפרש את השפה האנושית, כלי זה כמו קודמיו, יכול לחולל מהפכה באופן שבו אנו מתקשרים עם בינה מלאכותית – בוטים ולהפוך אותם לנגישים וידידותיים יותר מאי פעם.
יתר על כן, ככל שהאלגוריתמים של למידת מכונה משתכללים יותר, כיוון שאנחנו המשתמשים, מתרגלים ומלמדים אותם, היכולת של Claude ai ללמוד ולהסתגל רק תשתפר וזה עשוי להוביל לאינטראקציות מדויקות ומותאמות אישית אפילו עוד יותר, ולשפר עוד יותר את חווית המשתמש (UX).
אלעד גושקס
מנהל ה-SEO, קידום אורגני בחברת קורנגה